Erasmus KA101 Projesi

17-01-2022

 

NURTEN YILDIRIM SANCAK ANAOKULU ERASMUS +  KA101 PROJESİ

     Okulumuz adına Erasmus+ Programı, Okul Eğitimi, Personel Hareketliliği kapsamında başvurduğumuz,"Contemporary Approaches to Preschool Education/Okul Öncesi Eğitimde Çağdaş Yaklaşımlar" adlı KA101 projemiz, 2020 yılı teklif çağrısı döneminde hibe almaya hak kazanmıştır. Erasmus+ Programı, T.C Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) ve Avrupa Birliği ortaklığında yürütülmektedir.

      Teknolojinin sürekli geliştiği, eğitim içeriklerinin zenginleştirilmesi ihtiyacının hissedildiği, eski uygulamaların yetersiz kaldığı günümüzde, eğitim-öğretim ortamını dönüştürmek kaçınılmazdır. Çocukların doğasına hitap eden; karar alabilme ve problem çözebilme becerilerini destekleyen; tüm gelişim alanlarına katkı sağlayan; aynı zamanda çağımızın gerektirdiği bilgi işlemsel becerileri de kazandıran; kendilerini okulda daha mutlu ve yeterli hissetmelerini sağlayacak eğitim-öğretim yaklaşım ve uygulamalarına ihtiyaç duyulmaktadır.

       Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak okulumuzdan 7 kişilik bir ekibin iki grup halinde iki farklı eğitim alması planlanmıştır. Bir grubun İtalya'da, Montessori ve Reggio Emilia Erken Çocukluk dönemi yaklaşımları, proje temelli öğrenme ve dış mekanda öğrenme üzerine; diğer grubun ise İspanya'da geleneksel ve dijital araçlarla sanat aktiviteleri üzerine eğitim almaları planlanmıştır.

       Bu çalışmalar sonrasında öğretmenlerimizin okul öncesi eğitimde farklı ve yenilikçi uygulamalar, yaklaşımlar hakkında bilgi sahibi olmaları; mesleki yetkinlik, beceri ve öz yeterliliklerini artırmaları; yenilikçi okul öncesi yaklaşımları, proje tabanlı öğrenme, dış mekanda öğrenme etkinlikleri ve BİT ve dijital araçları derslerine entegre ederek müfredatı zenginleştirmeleri; farklı kültürlerle iletişim kurarak bu alanda farkındalıklarını artırmaları; yabancı dilde iletişim kurma becerilerini geliştirmeleri ve ileriye yönelik sürdürülebilir ortaklıklar oluşturmaları hedeflenmektedir. Edinilen kazanımların ve becerilerin öğrenciler, veliler, daha geniş çevredeki öğretmenler ile paylaşılması ile projenin sonuçlarının etkisinin artırılması öngörülmektedir.

 

                      Nurten Yıldırım Sancak Anaokulu "Okul Öncesi Eğitimde Çağdaş Yaklaşımlar" Erasmus+ KA101 projesi katılımcı öğretmenler tarafından hazırlanan etkinlik kitapçığına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

Etkinlik Kitapçığı

 

İSTMEM Sunum

 

Okul Öncesi Eğitimde Çağdaş Yaklaşımlar Erasmus+ Proje Broşürü

 

Erasmus+ Panoları

 

Sosyal Medya Hesaplarımız:

 instagram: @erasmusplus_nysa

 twitter: @erasmusplusNYSA



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 8  kişi beğendi